Søg
0

HVem er vi?

Gjern Tømmerhandel er leveringsdygtig i alt til byggeri. Vi tilbyder professionel vejledning og betjening til både store og små håndværkervirksomheder og bygmestre og til private gør-det-selv-folk.

Som XL-Proffcenter er vi håndværkerens partner i det daglige arbejde, både når det gælder faglig kompetence, logistikoptimering og konkurrencedygtige priser. Vi har desuden et stort, flot XL-Byg byggecenter, hvor du kan hente inspiration og gode råd.

I Gjern Tømmerhandel møder du nogle af branchens bedste medarbejdere, som med deres solide faglige ekspertise og sans for købmandskab sikrer, at du altid får den rigtige vare til den rigtige pris. Hos Gjern Tømmerhandel har vi fokus på miljøet – både det uden om os, men også miljøet mellem os – den måde, vi behandler hinanden på.

Vi gør, hvad vi kan for, at alle føler sig godt tilpas hos os. Kig dig omkring på vores hjemmeside og lad dig inspirere. Ring til os eller kom og besøg os få en snak om dit byggeprojekt, stort som småt. Vi glæder os til at møde dig. 

Hvad vil vi?

Gjern Tømmerhandel A/S ligger i Midtjylland og leverer byggematerialer over hele landet.

Gjern Tømmerhandel er en privatejet virksomhed med ca. 35 ansatte. Virksomheden drives af indehaver og stifter Kurt Buhl.

Det er vores mål at drive en helhedsforretning, som tilbyder professionel vejledning og betjening til både store og små håndværkervirksomheder og bygmestre og til det private gør-det-selv-folk.

Vi tilstræber at sikre et godt miljø, så både kunder og medarbejdere føler sig godt tilpas i vores butik. Vi arbejder også med miljøet på andre måder – dels ved at tilstræbe en miljøvenlig drift af virksomheden, men også ved at tilbyde vores kunder en bred vifte af bæredygtige byggematerialer.
Energimessen - Kurt og Lykke

Historien om Gjern Tømmerhandel

Gjern Tømmerhandel blev startet af Kurt Buhl den 1. januar 1990 med ca. 100 m2 lejede lagerlokaler på det lokale savværk og med kontor i et børneværelse på 9 m2. Omsætningen i det første år var ca. 3 mill. kr.

Den 1. januar 1991 flyttede vi til Søndergade 21 B i Gjern, hvor vi fik ca. 250 m2 lagerhal inkl. et lille byggemarked på 30 m2.

Da vi voksede ud af disse lokaler, indgik vi en aftale med Gjern Kommune om udarbejdelse af en lokalplan på gårdejer Peter Sehesteds mark på Søndergade. Denne lokalplan blev udformet som blandet bolig og erhverv, og vi købte den ene af de fire industrigrunde, som blev udstykket her i foråret 1994.

Den 1. juni 1994 startede vi byggeriet af det, som nu er hal 1. Byggeriet var efter vores opfattelse så stort, at det ikke skulle blive nødvendigt at udvide yderligere. Vi indviede den nye forretning den 2. oktober 1994 og var meget stolte over vores helt nye byggemarked på 200 m2 og et samlet areal under tag på 1200 m2.

I 1997 byggede vi hal 2 på 700 m2, og vi fik lagt belægningssten på en del af arealet rundt om hal 1 til stor glæde for både kunder og medarbejdere.

I 1998 købte vi restarealet i lokalplanen, så vi nu har ca. 25.000 m2 grund.

I 1999/2000 byggede vi hal 3, som af vores ”husbygmester” blev kaldt Noahs Ark. Som mange nok kan huske, sank fundamentet i den ene ende over 50 cm. Heldigvis opdagede vi, at der var meget blød bund, inden vi fik hallen op at stå. Vi blev reddet på målstregen af et specialfunderingsfirma, som måtte op til 14 m ned (!) for at finde fast bund til nogle af de ca. 35 funderingspæle, som nu bærer hal 3 oven vande.

I 2003 fik vi endelig lagt belægning på det sidste af vores lagerplads, så der nu er fast og god belægning overalt – et meget stort fremskridt.

I september 2003 påbegyndtes udvidelse af hal 1 og ombygning af byggemarkedet til en stor, lys og regulær butik på ca. 1000 m2, som åbnede i slutningen af marts 2004 under stor festivitas. Ombygningen gav bygge­markedet et stort løft, så vi nu kan byde vores kunder velkommen i en inspirerende og moderne butik.

Gjern Tømmerhandel er medlem af den frivillige indkøbsforening DITAS Amba og aktionær i markedsføringskæderne XL-Byg, hvor vi har både Byggecenter til private kunder, samt Proffcenter til håndværkere og industri. Herudover har vi meget tætte relationer til XL-Byg CF Petersen, Køge, der også er aktionær i virksomheden.

Gjern Tømmerhandel har desuden siden 1999, hvor konceptet blev etableret, opbygget en niche, hvor vi markedsfører miljøvenlige byggematerialer til virksomheder og forbrugere i hele landet. Konceptet, som har modtaget støtte fra Den Grønne Jobpulje, har gennemgået en positiv udvikling og er medvirkende til et af vores hovedmål: Nemlig ”Et godt miljø”, som er vores målsætning i forhold til såvel kunder, medarbejdere, leverandører som vores omverden i øvrigt.

I august 2007 opstartede byggeri af yderligere 2300 M2, som er blevet til en fordobling af byggemarkedsarealet til ca. 2.000 m2, oplevelsescenter, som tjener til glæde og inspiration for vore kunder, samt indretning af drive-in tømmerhandel, så det er blevet endnu nemmere at handle hos os. Byggeriet stod klar til indvielse i starten af maj 2008.